Skivebom fra Unge Høyre; folket er lei av regjeringens politikk

25. april skrev leder for Oppland Unge Høyre, Silje Johansen, et innlegg hvor hun hevdet at Høyre skaper Norge på sitt beste og at regjeringens politikk er den folket virkelig ønsker seg. Dette er en grov skivebom som viser at Høyre ikke lytter til folket.

Leder i AUF i Vest-Agder, Dennis Torkelsen

Leder i AUF i Vest-Agder, Dennis Bjørtvedt Torkelsen

La oss begynne med det åpenbare – Høyre-FrP-regjeringa er en mindretallsregjering. Altså en regjering som ikke fikk flertallet av velgerne bak seg i valget i 2013. Samtidig hvis man har fulgt med på meningsmålingene de siste årene kan man se at støtten til regjeringen har sunket og lugget på rundt 30-35 %. Det kan godt hende Silje og jeg har et forskjellig syn på hva «folket» er, men jeg tror de fleste vil være enige om at en oppslutning på 30-35 % ikke tilsier at folket er særlig fornøyde med regjeringens innsats de snart siste 4 årene.

Så kan det være verdt å spørre seg hvorfor. Høyre vil nok si at folket ikke skjønner og har misforstått regjeringens poltikk, men jeg tror ikke det er slik. Jeg tror folket utmerket forstår omfanget og konsekvensene av politikken til Høyre. Den største arbeidsledigheten på 20 år, rekord i antall fattige barn, distriktsfiendtlig politikk, økte forskjeller, en likestilling som går feil vei og den mest inhumane asyl- og innvandringspolitikken Norge noen gang har hatt er noen få av de mange grunnene til at folk ikke føler at dagens regjering har vært god nok.

Hvis det er dette som er «Norge på sitt beste» så har Høyre lave ambisjoner. Over 130 000 arbeidsledige er ikke godt nok. Over 90 000 fattige barn er ikke godt nok, og en regjering som har store skattegaver til de som har mest fra før som øverste prioritet, er ikke godt nok!

Kjære Høyre, Norge fortjener bedre enn dere. Vi fortjener en regjering som tar ansvar når arbeidsledigheten stiger. Vi fortjener en regjering der ingen av medlemmene benekter klimaendringene. Ikke minst fortjener vi en regjering som faktisk ønsker å bekjempe økende forskjeller i samfunnet, istedenfor å være den største pådriveren. En slik regjering kommer jeg til å stemme på ved valget til høsten. Da kommer jeg stolt til å stemme på Arbeiderpartiet!

----

Innlegget har vært publisert i Aftenposten.