Løftebrudd om fengsel

Etter at Stortinget vedtok å bygge 300 nye fengselsplasser på Agder, skjedde det ingenting på 2,5 år. Når det endelig skjer noe, kommer de bare med halvparten. Men det bør ikke overraske, sier stortingsrepresentant Kari Henriksen. Det er typisk for denne regjeringen å komme med for lite, for sent!

original_1478641448_0387352

- Da Arbeiderpartiet var i regjering, vedtok vi å bygge nytt fengsel på Agder. Men i stedet for å følge opp dette, ble vedtaket skrinlagt da Høyre og Frp kom i regjering i 2013. Etter en utsettelse på ett år vedtok Stortinget å bygge 300 fengselsplasser på Agder. Når har det gått to og et halvt år, og det vi får er 150 plasser, sier Henriksen.

Hun sier det er positivt at det settes i gang planlegging av fengselet i Mandal, men at det er svært beklagelig at fengselet i Froland utsettes. - Regjeringen har ikke nedjustert behovet, de har bare nedjustert antall plasser. De har makten, men de innfrir ikke. De leverer sent, de leverer veldig lite, og de leverer ikke det de har lovet, sier Kari Henriksen.