Hadia: Vi er klare til å satse

Hadia Tajik besøkte fredag Støleheia i Vennesla hvor Bulk nå bygger det som etter planen skal bli verdens største datalagringssenter på ren, fornybar energi. Og hun lovte at Arbeiderpartiet er klare til å satse.

Peder Nærbø, Kari Henriksen, Odd Omland og Hadia Tajik

Peder Nærbø i Bulk forteller om planene for datalagringssenteret på Støleheia og Electric City Agder til Kari Henriksen, Odd Omland og Hadia Tajik.

Sammen med Kari Henriksen og Odd Omland fikk hun en god innføring av Peder Nærbø om arbeidet med å etablere datalagringssenter på Støleheia og visjonen om Electric City Agder. – Behovet for å lagre data er enormt, og mengden data som lagres dobles hver 18.måned.  Norge har Europas billigste strøm, og her på Sørlandet har vi stor overskudd av den, og den er ren og fornybar – i motsetning til mange andre steder i Europa fortalte Peder Nærbø om hvorfor han nå satser på dette prosjektet.

Å bruke den strømmen vi allerede har til å utvikle nye arbeidsplasser vil være den neste store næringen i Norge. Og på Sørlandet har vi et stort potensiale til å ta en posisjon i Europa hvor vi utvikler nye næringer og arbeidsplasser på ren, fornybar energi. Men vi må våge å satse, sa Nærbø.

Hadia Tajik var imponert over satsningen og omfanget. - Det er viktig for Norge fremover å satse på næringer hvor vi har kompetanse og forutsetninger for vekst. Fornybar energi utmerker seg i så måte, så det at det finnes denne type initiativ har jeg veldig stor tro på, sa hun.

Budskapet til Peder Nærbø var klart: - Hjelp oss å finansiere fiberkabler, så kommer næringen til å betale for det. Men vi trenger hjelp til å få det finansiert slik at vi kan være med på de store prosjektene som nå potensielt legges det neste halve året og beslutningene tas, sa han.

På spørsmål fra NRK Sørlandet om Arbeiderpartiet var klare til å satse, svarte Tajik at Arbeiderpartiet er klare og viste til at Odd Omland har tatt opp dette spørsmålet flere ganger, og at det nå også er med i Arbeiderpartiets partiprogram som ble vedtatt på landsmøtet i april. – Det er viktig å våge å satse, og det er viktig at næringslivet gjør det. Men da må vi som politikere støtte opp under det, sa hun til NRK og lovte at Arbeiderpartiet vil gjøre nettopp det.

Hør hele intervjuet med Hadia Tajik og Peder Nærbø på NRK Sørlandets nettradio her:  https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-soerlandet#t=49m51s

OBS: Fungerer kanskje ikke i nettleseren Chrome. Men fungerer i Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox og Safari.